Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants hervat de competitie met winst in Delft

Red Giants hervat de competitie met winst in Delft

Groots was het niet, maar de winst op Punch in Delft was er wel een die het team nodig had. Na 3 verlies partijen op rij en een vrije val in op de ranglijst moest er wel weer gewonnen worden en in Delft winnen is voor veel clubs vaak een probleem. Red Giants verloor er vorig seizoen nog met het kampioensteam en ook al had Punch dit seizoen nog maar een wedstrijd gewonnen, Red Giants zat zelf ook niet echt lekkker in zijn vel.

Op de zaterdagmiddag begon Red Giants niet goed aan de wedstrijd, verdedigend en aanvallend was het erg stroef en na het eerste kwart was er via een 17-2 tussenstand al een behoorlijke achterstand opgelopen bij 27-12. In het tweede kwart begon het langzaam wat beter te lopen, de verdediging was aangepast en dat maakte de Punch minder makkelijke schoten en opties kreeg waardoor ze in dit kwart 15 punten scoorden. De goede verdediging zorgde er aan de aanvallende kant voor dat er wat makkelijkere opties gecreeerd konden worden en bij rust was de achterstand nog maar 4 punten met 43-39. In het derde kwart ging Red Giants door met waar ze in het tweede kwart waren begonnen, met een strakke verdediging en goede aanvallen werd Punch steeds meer onder druk gezet en Enzo Swart zette met 51-52 Red Giants voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Het was in de resterende 3 minuten even wat minder, beide teams wisselen scores en Punch weet dan op de valreep nog met 2 punten voorsprong het derde kwart af te sluiten met 56-54 door een rake driepunter in de slotfase van dat kwart. In het vierde kwart gaf Red Giants meteen gas en liep in de eerste vijf minuten uit na een 10 punten voorsprong door 7 punten van Rikus ten Napel en een 3 punter van David Svaikovski bij 66-56. Deze 10 punten zou Red Giants niet meer uit handen geven en wint het de wedstrijd met 78-68. Volgende week wacht de volgende zware test, dan komen de Groene Uilen uit Groningen op bezoek in Meppel.

Scores: Bas Rosendaal 19 pnt, Rikus ten Napel 18 pnt en Enzo Swart 15 pnt.